Søhavegård Krisecenter | For fagfolk
19153
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19153,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22173,elementor-page elementor-page-19153
 

For fagfolk

Sådan arbejder vi

FOR FAGFOLK

 

Søhavegård Krisecenter arbejder for at få borgerne hurtigst muligt videre til et sikkert og trygt liv. Et godt samarbejde imellem de der kan hjælpe hertil, er derfor med til at forkorte opholdet for borgerne.

 

Vi har her samlet lidt om hvad du, som fagperson med en borger på Søhavegård Krisecenter, kan forvente dig af Krisecentret i forhold til samarbejde, pædagogisk tilgang, arbejdsgange og procedurer.

SAMARBEJDE

Borgere i krisesituationer har ofte komplekse problemstillinger og har derfor brug for kontakt og støtte fra flere forskellige områder og afdelinger i kommunerne. Det tværfaglige samarbejde og koordinering af borgerens sagsbehandling er derfor vigtig for en hurtig og effektiv afhjælpning af krisesituationen.

Efter indhentning af samtykke fra kvinden kontakter vores socialrådgiver kommunen og inviterer til indledende koordinerende møde på Søhavegård. På mødet får du mulighed for at få en hurtig rundvisning, så du kan få et indblik i borgerens hverdag på krisecenteret.

Derefter gennemgås kvindens sag, sammen med kvinden og relevante samarbejdspartnere. Her dannes et overblik over hvilke udfordringer og opgaver der skal løses inden kvinden kan vende tilbage til en tryg tilværelse. Det aftales hvem der tager ansvar for de enkelte opgaver, og dette danner grundlag for opholdsplanen.

OPHOLDSPLAN

Opholdsplanen udarbejdes sammen med kvinden, hvor der tages højde for evt. medfølgende børn og deres behov. Opholdsplanen revideres løbende under opholdet, og alle parter underrettes fortløbende, så alle kan agere så hensigtsmæssigt som muligt i forhold til udviklingen.

FORANDRINGSKOMPASSET

Vi benytter forandringskompasset som fagligt redskab. De 10 udviklingspunkter, undersøges med et interval på ca.3 mdr. eller kortere, afhængigt af om kvinden hurtigt kommer videre.

kvinden er selv med til at vurdere egen score, i samarbejde med socialrådgiver og primær kontaktperson. Dette øger kvindens tryghedsfølelse, under samtalen, og målingerne med forandringskompasset bliver mere nøjagtige.

DANJOURNAL

Søhavegård Krisecenter benytter Danjournal som journaliseringsprogram. Danjournal indeholder bl.a. kalender og vagtplan, hvor alle aftaler for kvinderne samt personalet skrives ind, så alle i organisationen er vidende om hvem der løser hvilke opgaver og hvornår personale og borgere er til stede på krisecentret. 

Dette sikrer bl.a. at personalet altid er vidende om relevant samarbejdsplanlægning. Dagbog, hvor observationer, referater fra møder, handling, sagsbehandling, samtaler med kvinder og børn, Obs i forhold til psykolog, samt interne notater indskrives fortløbende.

METODER

EMPOWERMENT 

For at bedst muligt, at styrke kvinderne, er en af de metoder vi benytter Empowerment. Det implementerer vi i de udviklingssituationer, hvor kvinden skal træffe valg. Fx at skulle træffe en beslutning om ønske for forældremyndighed, fremtid, bolig, kontakt til forskellige myndigheder, kommende bolig.

NUZO

Vi inddrager ydermere NUZO, (Nærmeste Udviklingszone af Wygotsky) hvor det, personen kan i dag med støtte, kan de i morgen alene og ICDP, (International Child Development Program af Karsten Hundeide), hvor vi bruger de 8 samspilstemaer.

DEN NARRATIVE TILGANG

Gennem fortællingen kommer der fokus på, hvordan kvinden ser sig selv. Hendes selvopfattelse, hendes syn på den virkelighed, hvori hun selv befinder sig. Vi afdækker ressourcer og muligheder, som vil indgå i det tværfaglige samarbejde.

Kvinden skal selv vurdere, hvad hun er i stand til. Det kan fx være moderrollen, omkring arbejde eller bare det at klare daglige gøremål.